Volg ons op:

Commercieel vastgoed

Tijdens de economische crisis gingen er steeds meer geluiden op dat de vastgoedmarkt nooit meer wordt wat die is geweest.

De vraag is niet meer vanzelfsprekend aanwezig  en het aanbod kan dus ook niet meer standaard zijn. Dit geldt met name voor de commercieel  vastgoed in Nederland. Consumenten besteden minder, anders en elders. Met leegstand van winkels als tastbaar effect. Kantoren komen steeds vaker leeg te staan door het nieuwe (flexibele) werken en door het enorme overschot op de markt.

De markt van commercieel vastgoed is een vervangingsmarkt geworden. Dat vraagt om kennis van inhoud én proces. Keuzes moeten vertaald worden in  herziene bestemmingsplannen, aanpassing van ontwikkelingsplannen of het  transformeren van commercieel vastgoed naar andere functies.

Vastgoedmeesters kan voor opdrachtgevers een herontwikkeling van bestaande gebouw initiëren, begeleiden en succesvol afronden. Dit geldt zowel voor transformatie processen als ook voor het vlot trekken van een vastgelopen ontwikkeling.

Impressie